NadaceCEZ_400x300_RGB_svetlePozadi_transparentniclnadtech1V roce 2014 uzrál čas na obnovu vozového parku pro výjezdou jednotku a i pro SDH. Mikrobus Avia měl už svá nejlepší léta za sebou, proto obec Voleč požádala o dotaci na nákup nového vozidla. Slíbená částka i se spoluúčastí obce však znamenala nákup pouze starého či hodně opotřebeného nebo ne plně vyhovujícího vozu. SDH Voleč projednalo s obcí možnosti nákupu dražšího vozidla za předpokladu, že zajistí přívěsný vozík a spoluúčast nejenom finanční, ale i svou prací na uvedení vozidla do plného provozu.

Obec pořídila vozidlo Fiat Ducato v srpnu roku 2014.

clnadtech2V září SDH Voleč provedlo výběrové řízení na nejvhodnější přívěsný vozík, kdy se optimalizoval typ a velikost. Následně požádalo Nadaci ČEZ o příspěvek na nákup přívěsného vozíku. Žádost byla kladně vyřízena v plné výši v říjnu 2014. Následně byl objednán přívěs u firmy SACHER – PŘÍVĚSY s.r.o. Začátkem prosince byl dovezen přívěs do Volče a následně už jenom proběhly nutné úpravy pro optimální využití.

Přes zimu se pracovalo na vozidle Fiat i na přívěsu.

clnadtech3Průběžně se sice technika objevovala na hasičských akcích, ale byly to hlavně zkušební jízdy.

První slavnostní přestavení vozidla s přívěsem bylo ve Volči u příležitosti zastávky spanilé – propagační jízdy na V. sjezd Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Pardubicích. Zde proběhlo generační setkání pragovkového veterána s nejnovějším přírůstkem volečských hasičů, mikrobusem Fiat s přívěsem pro dopravu mužstva a materiálu.

clnadtech5    clnadtech4

clnadtech7    clnadtech6

clnadtech8    clnadtech9

Hasiči ve Volči letos slaví 130. výročí založení a při této příležitosti 5.9.2015 proběhne slavnostní předání do užívání.

SDH Voleč